Terapii intravenoase

Specificul acestor terapii intravenoase consta in efectul de absorbtie eficienta, rapida, a elementelor esentiale pentru organism, precum vitamine hidrosolubile si liposolubile, minerale, oligoelemente, electroliti.

Prin intermediul terapiilor intravenoase, va puteti detoxifia corpul, hidrata mai rapid organismul, ridica nivelul de energie, stimula arderea grasimilor si reduce procesul de imbatranire a corpului.

Solutiile noastre intravenoase, formulate stiintific, sunt 100% biodisponibile, asigurand o rehidratare imediata si furnizand echilibrul adecvat de vitamine si minerale esentiale direct in sange, pentru rezultate eficiente si rapide.

Terapie intravenoasa la Centrul Medical Floare de Lotus Bucuresti

consta in administrarea vitaminelor, mineralelor, antioxidantilor si micronutrientilor cu rol benefic asupra organismului. Prin administrarea intravenoasa, se permite o absorbtie superioara si garantata, ca de altfel, administrarea unor doze mari de substante.

Intrucat ocoleste sistemul digestiv, ajungand direct in sange si de aici la organe, astfel de terapii intravenoase reprezinta cea mai rapida modalitate de distribuire a nutrientilor in intregul organism, avand o rata de absorbtie de 90-100%, spre deosebire de doar 20-50% absorbtie posibila pe cale orala.

Beneficiile terapiei intravenoase

De sanatatea dumneavoastra intestinala si generala depinde, in mare masura, eficacitatea suplimentelor orale. In cazul unor probleme de sanatate subiacente, ratele de absorbtie ale nutrientilor din alimente sau din suplimentele orale pot fi afectate. Comportamentele legate de stilul de viata, metabolismul, starea de sanatate si varsta au un impact important asupra capacitatii organismului dumneavoastra de a absorbi nutrientii in stomac.

Tratamentul prin terapie intravenoasa, efectuat in cadrul clinicii medicale Floare de Lotus, ocoleste tractul gastro-intestinal, reducand astfel, posibilitatea producerii unor efecte adverse precum crampele sau diareea – aparute in cazul administrarii anumitor suplimente orale. Cu toate ca un regim alimentar echilibrat, bogat in vitamine si minerale, este esential pentru o stare generala de sanatate buna, majoritatea persoanelor necesita suplimente pentru a obtine efectele terapeutice scontate. Iar o terapie intravenoasa poate suplini, in mod eficient, acest deficit nutritional.

Avantajele perfuziei intravenoase sunt un sprijin extraordinar pentru sanatate, furnizandu-i organismului dumneavoastra elemente de baza esentiale. Acestea mai includ:

• Detoxifierea organismului

• Stimularea sistemului imunitar

• Hidratare generala

• Restabilirea nivelului de energie

• Imbunatatirea performantelor cognitive

• Recuperare sportiva.

Astfel, terapiile intravenoase pot fi utilizate in mai multe scopuri, printre care:

• Sustinerea imunitatii; Ameliorarea racelii si a gripei; Detoxifiere; Oboseala cronica; Anxietate; Depresie; Migrene; Fibromialgie; Epuizare; Inflamatie; Probleme digestive; Afectiuni autoimune; Afectiuni neurologice; Infectii; Boala Lyme; Toxicitatea metalelor grele; Expunere la mucegai; Recuperarea performantelor sportive; Ameliorarea mahmurelii; Boala Parkinson.

Pregatirea inaintea unei terapii intravenoase

• Este foarte important sa ajungeti la programare hidratati corespunzator si sa fi consumat proteine cu minimum o ora inainte, pentru o punctie venoasa reusita si prevenirea senzatiei de ameteala.

 • Evitati antihistaminicele si decongestionantele, deoarece sunt medicamente care  contracta vasele sanguine, facand mai dificila localizarea unei vene adecvate pentru inceperea perfuziei. Cu toate acestea, daca sunteti nevoiti sa le luati in mod regulat, va vom instrui cu privire la modul in care trebuie sa le administrati inainte de tratament.

 • Avand in vedere ca temperatura corpului dumneavoastra poate fluctua pe parcursul terapiei intravenoase, recomandam sa va imbracati in straturi. De asemenea, puteti lua la dumneavoastra o carte, casti, tableta, telefon sau laptop, pentru ca timpul petrecut la noi sa treaca mai usor.

Beneficiile unei terapii intravenoase se pot resimti, in unele cazuri, la scurt timp dupa tratament, insa acestea devin, de regula, complet evidente la aproximativ 12-24 ore dupa perfuzie. In functie de cocktail, tipul de terapie intravenoasa si afectiune, efectele terapiei intravenoase, pot varia de la 8 zile la 3 saptamani.