Acupunctura

Apeland la un specialist in acupunctura La Centrul Medical Floare de Lotus Bucuresti, pacientul beneficiaza de un sistem complex de diagnosticare, tratare si prevenire a bolilor. Asta, deoarece cu ajutorul acupuncturii pot fi ameliorate si chiar vindecate multe afectiuni, de aproape orice natura. 

Apeland la serviciile cabinetului de acupunctura din clinica noastra, tratamentele deja existente pot fi optimizate la maximum de eficienta si minimum de efecte secundare. 

Mai mult decat atat, medicina traditionala optimizeaza inclusiv starea energetica a organismului, readucand capacitatea de aparare a acestuia in parametri normali. Totodata, in timpul unei sedinte de acupunctura, pacientul poate fi tratat, concomitent, si de alte afectiuni de care stia sau nu. 

De asemenea, se poate realiza o diagnoza completa a intregului organism, cu diferite sisteme de investigare si de precizare a diagnosticului, de directionare a investigatiilor, evitandu-se, astfel, proceduri scumpe ca CT, RMN , radiografii, ecografii si nu numai, si reducandu-se la maximum timpul pierdut, ca de altfel, economisirea unei sume importante de bani. 

Afectiuni tratabile in cabinet acupunctura Bucuresti:

Afectiuni digestive

- Balonari

- Arsuri

- Hiperaciditate

- Dureri abdominale

- Constipatie

- Diaree .

Afectiuni circulatorii

- Hipo si hipertensiune

- Arterioscleroza

- Guta

- Varice ale gambelor

- Tromboflebita

- Sindromul mainilor si picioarelor reci

- Dureri de picioare.

Afectiuni hepato-biliare

- Litiaza biliara

- Hipercolesterolemie

- Steatoza hepatica

- Bila lenesa

Tulburari endocrine

- Tiroida

- Paratiroide

- Suprarenale

- Deficiente de crestere la copii

- Reglarea menstruatiei

- Tulburari de menopauza

- Osteoporoza

Afectiuni ORL

- Bronsite

- Rinite

- Sinuzite

- Nevralgii

- Astm

Afectiuni musculare

- Crampe

- Intinderi musculare

- Luxatii

- dureri musculo-osteo-articulare (artrite/artroze/tendinite/contuzii/pinteni calcaneeni/hernie de disc/spondiloza cervicala/lombosciatica/scolioza/osteoporoza/rahitism/torticolis/contracturi musculare/recuperari rapide dupa accidente/ scaderea duratei de refacere dupa fracturii, entorse, luxatii).

- Dureri de spate

- Inflamatii ale tendoanelor.

Afectiuni ale sistemului nervos

- Anxietate

- Insomnie

- Sindrom neurovegetativ.

Sedinta de acupunctura Bucuresti dureaza aproximativ 40 - 50 de minute, dupa consultatia efectuata in cabinetul de acupunctura, anamneza holistica in care este stabilita schema de tratament. 

In timpul sedintei, sunt utilizate scheme antice de tratament, reguli de dirijare a energiei in meridian. 

Raspunsurile pot fi diferite la tratament, datorita reactivitatii individuale. Acele utilizate pot fi argintate, aurite, otelite sau de cupru, si pot fi indroduse in piele superficial ori mai profund, in functie de zona anatomica unde punctul este situat.

Exista cinci tipuri de puncte in acupunctura: 

1. Puncte de tonifiere, ce stimuleaza o functie deficitara 

2. Puncte de dispersie, cu rol de echilibrare a unei functii a organismului (hipersecretia, de exemplu) 

3. Puncte care regleaza 

4. Puncte alarma, cu rol de calmare a durerilor locale produse atunci cand meridianul se afla in dezechilibru 

5. Puncte de trecere, cu rol de scurgere a energiei atunci cand aceasta se gaseste in exces, afectand, astfel, buna functionare a unui organ. 

Acupunctura realizata in clinica Floare de Lotus este o terapie cu reale beneficii asupra corpului si mintii, conferind o stare de bine atat la nivel fizic, cat si la nivel emotional. Poate fi aplicata cu succes in scopul redresarii unor functii dereglate, influentand reactiile organismului in fata bolii, ori este aplicata simptomatic, adresandu-se, astfel, unui simptom (ameliorarea durerii). 

De retinut ca acupunctura este un adjuvant, o componenta a unei scheme complexe de tratament, completand terapia medicamentoasa, iar un consult la medicul specialist trebuie sa preceada inceperea unei proceduri medicale prin acupunctura. Totodata, nu este indicata oricui si in orice boala.

Lista de preturi

Acupunctura simpla150 Ron/ 45min
Acupunctura dubla300 Ron/ 90 min
Acupunctura cosmetica600 Ron