Ecografie

Clinica Floare de Lotus Bucuresti va invita sa efectuati, oricand, o ecografie, pentru a diagnostica din timp afectiunile medicale. Se numara printre cele mai folosite metode de diagnosticare, oferind informatii extrem de valoroase, cu atat mai mult cand este completata de alte teste medicale.

Ecografia se poate efectua la nivelul organelor interne (cu limitari la nivelul creierului, plamanului si osului), nu necesita pregatire anterioara a pacientului si face posibila obtinerea unui diagnostic de mare precizie, pentru o larga gama de afectiuni.

Aceasta metoda de examinare din cadrul clinicii este efectuata prin intermediul ultrasunetelor, cu scopul obtinerii unor imagini ale structurii organismului uman. Transductorul echipamentului medical trimite impulsuri de inalta frecventa, detectand unde reflectate (ecouri) aparute la interfata cu organele, obtinandu-se, astfel, o imagine completa.

Astfel spus, principiul ecografiei consta in emiterea unor ultrasunete printr-o sonda speciala, reflectate de structurile anatomice intalnite, receptionate si transformate, apoi, intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitor.

Mai mult decat atat, o ecografie:

- este inofensiva din punct de vedere al durerilor

- nu este alergica sau iradianta

- este lipsita de contraindicatii, iar la nevoie se poate repeta

- este singura tehnica care permite obtinerea unei imagini clare, sigure

- nu necesita anestezie

- nu necesita spitalizare

- interpretarea rezultatului se face in timp real.

Ecografia, sau ultrasonografia, reprezinta o tehnica de imagistica medicala, efectuata in timp real, ce poate completa interogarea si examinarea clinica a pacientului in cauza. Prin intermediul acesteia, expertii pot obtine o precizie in diagnostic, identifica o anomalie/ecografie de contrast/doppler pulsat sau color/elastografie/sexul fatului.

O ecografie poate fi efectuata de medici din diferite specialitati, impartindu-se in mai multe categorii. Echipamentul clinicii Floare de Lotus Bucuresti permite efectuarea de explorari ecografice cu o calitate excelenta a imaginii:

• ecografie abdominala/generala – a splinei, ficatului, vezicii biliare, pancreasului, rinichilor si glandelor suprarenale; efectuata de medicii specialisti in radiologie si imagistica/medicina interna/gastroenterology/urologie/alte specialitati medicale sau chirurgicale

• ecografie tiroidiana – efectuata, in principal, de catre medicii specialisti endocrinologi sau de catre specialisti in radiologie si imagistica medicala, pentru determinarea marimii, structurii si contururilor glandei tiroide

• ecografie Doppler cu trimitere/ ecografie Doppler – Eco cardiac; artere carotide; arterial si venos, membre superioare si inferioare

• ecografie obstetricala si ginecologica - efectuata in mod aproape exclusiv de specialisti in obstetrica si ginecologie, pentru investigarea aparatului reproducator feminin in sarcina si in afara ei

• ecografie mamara - pentru depistarea tumorilor si altor anomalii de san, considerata sigura pentru femeile gravide si mamele care alapteaza

• ecografie musculoscheletala

- efectuata de medici specializati in radiologie si imagistica medicala, ortopedie, recuperare medicala, pentru producerea unor imagini detaliate ale deformarilor tesuturilor moi din jurul tendoanelor, articulatiilor si muschilor, avand scopul de a ajuta in terapiile de recuperare, pentru ameliorarea disconfortului.

Indiferent de tipul de ecografie realizata in cadrul clinicii Floare de Lotus Bucuresti, pacientii vor beneficia de servicii premium si consiliere din partea specialistilor, pentru a intelege toate dimensiunile starii lor de sanatate, ca de altfel, solutiile optime pentru remedierea situatiei.

Tarife Ecografie

Ecografie Abdomen superior170 Ron
Ecografie Abdomen inferior170 Ron
Ecografie de Tiroida200 Ron
Ecografie de San180 Ron