Kinetoterapie

Echipa de specialisti kinetoterapeuti din clinica noastra promoveaza echilibrul intre functiile fizice si psihice ale organismului, oferind tot ce este mai bun in materie de servicii medicale. Clinica Floare de Lotus Bucuresti este un punct de referinta pentru programele de Recuperare Medicala, actualizate in permanenta si specifice patologiilor individuale ale fiecarui pacient.

Seriile de miscari particulare pot restabili sau/si mentine functiile articulatiilor, a grupelor de muschi, precum si a organismului in totalitate, redand mobilitatea articulatiilor afectate de traumatisme ori de perioade indelungate de imobilizare.

Kinetoterapia, sau terapia prin miscare, efectuata in cadrul clinicii, functioneaza ca un ansamblu de exercitii fizice, realizate doar sub indrumarea specialistilor licentiati in kinetoterapie care, de asemenea, pot prescrie tratamente personalizate. Ramura de baza in recuperarea medicala, kinetoterapia, considerata terapia prin miscare, s-a dovedit extrem de eficienta in recuperarea afectiunilor locomotorii, precum si in tratarea anumitor afectiuni ale organelor interne:

- boli cardiovasculare;

- boli ale sistemului respirator;

- boli metabolice;

- boli digestive.

Intrucat functioneaza ca un ansamblu de exercitii fizice, kinetoterapia este caracterizata prin tratamente personalizate, prescrise doar de specialisti licentiati. Exercitiile de calitate implica multe tehnici, iar printre efectele terapeutice scontate se numara ameliorarea durerii, miorelaxarea, miostimularea si, bineinteles, mobilizarea articulatiilor.

Numite si gimnastica medicala, serviciile de kinetoterapie includ diferite tipuri de miscari, unele dintre ele cu tehnici complexe, ce asigura succesul in recuperare. Cabinetul din clinica Floare de Lotus Bucuresti dispune de specialisti pregatiti oricand in evaluarea problemelor existente si punerea la punct a programelor de recuperare ce tin cont de varsta pacientului, constitutia, afectiunea, tipul de activitate desfasurat, stadiul de evolutie a bolii, ca de altfel, existenta altor afectiuni.

Pentru ca rezultatul sa fie unul optim pentru fiecare pacient care viziteaza clinica, medicina de recuperare se bazeaza pe:

- Medici experimentati, care elaboreaza consultatiile si planurile de tratament;

- Kinetoterapeuti si fizioterapeuti specializati, certificati in numeroase tehnici de recuperare;

- Aparatura moderna, pentru implementarea optima a serviciilor de kinetoterapie, fizioterapie si proceduri specifice.

La clinica Floare de Lotus, planurile de recuperare medicala dedicate tratamentului sunt elaborate de medici experimentati si implementate de terapeuti dedicati, prin respectarea unor protocoale medicale consacrate si utilizarea unei aparaturi moderne, care beneficiaza de ultimele tehnologii ale momentului. Totul, in spatii largi, aerisite si primitoare.

O echipa de medici si terapeuti stau la dispozitia pacientului pentru orice problema articulara sau musculo-scheletala – incepand cu consultatia initiala si investigatii complete in cadrul clinicii, pana la tratament si recuperare medicala completa in afectiuni de coloana, traumatice sau post chirurgicale.

Clinica Floare de Lotus Bucuresti pune un accent constant pe o anume rigurozitate medicala a procesului de recuperare si, totodata, pe abilitatile de comunicare ale specialistilor, care ii fac excelenti motivatori pentru pacientii de toate varstele, impulsionati, astfel, in restabilirea functiilor diminuate sau pierdute.