Medicina Generala

Specializarea de medicina generala din cadrul clinicii Floare de Lotus Bucuresti are ca activitate tratamentul unor afectiuni complexe si multisistemice, de natura acuta sau cronica, precum si cu furnizarea masurilor preventive de sanatate.

Intrucat acesti medici pot trata cea mai mare gama de afectiuni si de varste, ei beneficiaza de o pregatire multidisciplinara, pentru a consilia pacientul in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos.

Consultatia de medicina generala reprezinta acel punct de pornire in investigarea, diagnosticarea si tratarea bolilor sau afectiunilor. La Floare de Lotus, in cadrul consultatiei de medicina generala, orice pacient beneficiaza de servicii medicale ample, in care sunt integrate toate datele de importanta medicala.

Medicul generalist acorda îngrijiri de sanatate persoanelor si familiilor din comunitatile umane, fiind, de altfel, primul cadru medical care, prin activitatea desfasurata, face posibil accesul facil al populatiei la serviciile medicale.

Orice pacient care stabileste o intalnire cu medicul generalist/de familie are parte de consiliere in ceea ce priveste stilul de viata, deficientele fizice si psihice, avand responsabilitatea de a integra cu succes toate aceste informatii in contextual social, familial si, desigur, al compliantei pacientului.

Medicina generala acopera tratamentul si gestionarea problemelor de sanatate pe termen scurt, precum si a unei game de boli pe termen lung. Medicul generalist este instruit sa ofere servicii de ingrijire pacientilor de toate varstele, aici fiind inclus tratamentul pentru adulti, adolescenti si copii. Totodata, unii practicanti de medicina generala aleg sa devina medici de familie, tratand, asadar, pacienti de toate varstele si sexele.

Misiunea medicului generalist din clinica Floare de Lotus este de a trata toate afectiunile medicale, inclusiv problemele de sanatate care afecteaza:

• Sistemul cardiovascular: Hipertensiune arteriala, Boala cardiaca ischemica (angina, atac de cord)

• Sistemul respirator: Astm, Emfizem sau boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC); Pneumonie; Fibroza pulmonara

• Sistemul gastrointestinal: Gastroenterita, Boala hepatica, inclusiv boala alcoolica

• Sistemul neurologic: Accident cerebrovascular (accident vascular cerebral), Epilepsie (convulsii), Dementa

• Sistemul Endocrinologic: Diabet, Boala tiroidiana, Boala hipofizara

Teste efectuate de un medic generalist

La Floare de Lotus, medicului generalist, cu un vast bagaj de cunostinte medicale, ii revine responsabilitatea de a pune un diagnostic in functie de simptomele descrise de pacient.

Tot el este cel care va decide si asupra celor mai potrivite investigatii sau teste necesare pentru a confirma anumite suspiciuni clinice, cum ar fi:

- Analiza urinei 

- Electrocardiograma (ECG) 

- Nivelul zaharului din sange 

- Testul de sange ocult in fecale 

- Biopsie 

- Teste imagistice (CT, RMN).

In cele din urma, medicul generalist poate indruma pacientul catre un alt specialist pentru efectuarea unor teste suplimentare.

Orice pacient care banuieste ca are probleme de sanatate, precum hipertensiune arteriala, boli respiratorii si nu numai, poate programa o vizita de control la unul din specialistii in medicina generala din cadrul clinicii Floare de Lotus.