Osteopatie

Serviciile de osteopatie din cadrul clinicii medicale Floare de Lotus Bucuresti vizeaza o terapie manuala, non-invaziva, prin intermediul careia sunt evaluate tesuturile si disfunctiile somatice, prin manipulari manuale, imbunatatindu-se fiziologia intregului organism.

In timpul osteopatiei, sunt identificate posibile modificari functionale ale corpului, simptome sau semne care pot duce, apoi, la diferite tipuri de suferinte fizice sau chiar la disfunctionalitati majore ce afecteaza calitatea vietii.

Osteopatia are ca idee centrala faptul ca starea de bine a fiecarei persoane se afla in stransa dependenta cu functionarea fireasca a tuturor structurilor osoase, musculare, structurile ligamentelor si a tesutului conjunctiv. Prin urmare, aceasta ramura este o terapie manuala care corecteaza dezechilibrele structurale ale organismului - deplasari osoase, musculatura contracturata, etc. – precum si pentru imbunatatirea circulatiei si ameliorarea durerii. Prin intermediul osteopatiei sunt depistate sau tratate anumite probleme de sanatate, care pot fi, de asemenea, prevenite. Specialistii osteopati din cadrul clinicii utilizeaza tehnici de manipulare, intindere si masaj cu scopul de a:

- imbunatati mobilitatea articulatiilor; 

- ameliora spasmele musculare; 

- atenua durerea; 

- spori oxigenarea tesuturilor printr-o mai buna alimentare cu sange; 

- contribui la procesul natural al organismului de autovindecare.

Osteopatia se adreseaza:

- tuturor categoriilor de varsta (sugari/copii/tineri/ varstnici); 

- profesiilor de tot tipul (de la muncitori, la sportivi si lucratori la birou); 

- inclusiv femeilor insarcinate (fiind una dintre metodele holistice indicate in sarcina).

Osteopatia trateaza probleme de sanatate precum:

- Dureri de spate/gat (ceafa)/umar sau cotul jucatorului de tenis 

- Dureri musculare sau articulare, asociata cu eforturi fizice sau sarcina - Dureri menstruale 

- Diferite tipuri de cefalee/migrena 

- Disfunctii la nivelul pelvisului, coapselor si picioarelor - Interventii chirurgicale la sold sau genunchi 

- Probleme ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza)/Traumatisme sportive 

- Artrita, fibromialgie 

- Astm/infectii ale sinusurilor 

- Tulburari digestive (sindrom de colon iritabil/constipatie) - Insomnii cauzate de durere 

- Colici la sugari 

- Depresie/ lipsa de energie 

- Edeme in sarcina 

- Tulburari ale sistemului limfatic 

- Diverse boli cronice.

Osteopatia are cateva contraindicatii, cum ar fi:

- infectii osoase sau articulare; 

- inflamatie de natura necunoscuta; 

- osteoporoza; 

- cancer osos.

Inainte de a se recurge la tratamentul osteopat, pacientii sunt sfatuiti sa prezinte specialistului dosarul medical complet.

Tratamentul efectuat in  cabinetul de osteopatie din clinica Floare de Lotus Bucuresti urmareste imbunatatirea functiei sistemului nervos circulator, limfatic si osteomusculoarticular, prin tehnici de manipulare fizica, combinate cu intindere si masaj.

Osteopatul se concentreaza asupra cauzei, iar prin manipularile manuale, efectuate ca stretching, rezistenta si presiuni reuseste sa aduca in echilibru intregul organism, nu doar partea afectata sau dureroasa.

Clientii care apeleaza la serviciile de osteopatie trebuie sa fie constienti de faptul ca o astfel de terapie manuala, non-invaziva, priveste corpul holistic, asemenea unui intreg format din structuri separate – incheieturi, articulatii, muschi, coloana vertebrala - care lucreaza in interdependenta. Asadar, osteopatia este axata mai mult pe sanatatea persoanei in globalitatea ei, si nu pe afectiuni.

Odata ajunsi in cabinetul de osteopatieal clinicii Floare de Lotus Bucuresti, pacientii pot experimenta o scadere a tensiunii musculare, imbunatatirea mobilitatii articulare si diminuarea durerii, datorate tratamentului ce creste aportul de sange si oxigen la tesuturi.

Tarife

  Osteopatie – Martin Catalin  : 1 sedinta – 260 RON