Ozonoterapie

Tratamentele prin ozonoterapie reprezinta metoda absoluta de tratament in prevenirea bolilor si mentinerea unei stari generale bune. Ozonul medical, utilizat in concentratii terapeutice foarte bine stabilite, protejeaza organismul de actiunea factorilor nocivi care duc la imbatranire prematura si favorizeaza aparitia unor boli.

In combinatie cu oxigenul, ozonul poate constitui baza unei pretioase terapii nemedicamentoase revolutionare, cu efecte dovedite nu doar in cosmetica, ci si in tratarea unei palete foarte largi de afectiuni.

Procedurile efectuate in clinica Floare de Lotus Bucuresti pornesc de la principiul ca, la baza oricarei afectiuni, sta oxigenarea insuficienta la nivel celular. Iar tratamentul bazat pe un amestec de ozon si oxigen poate repara din interior, reducand inflamatia.

Principalele beneficii ale ozonoterapiei:

- efect antibacterian, antifungic, antiviral; 

- efect antiinflamator si imunomodulator; 

- miorelaxare; 

- efect de reglare sistemica a homeostaziei in organism; 

- efect de optimizare a functiilor organelor/sistemelor de organe; 

- efect detoxifiant.

Prin intermediul tratamentelor efectuate in clinica, se pot obtine rezultate neasteptate, cu impact pe termen lung. Asta deoarece ozonul medical - ozonul O3, oxigen cu o molecula adaugata – are proprietatea de a elimina celulele bolnave prin intermediul enzimelor, actionand prin efectul oxidativ major, datorita instabilitatii sale care favorizeaza formarea oxigenului atomic si radicali liberi ai oxigenului, cu actiune negativa asupra celulelor normale, modificate, imature, considerate ca straine de catre organism (virusuri, bacterii, paraziti, fungi). Ozonul medical ofera, in acelasi timp, stabilitate celulelor sanatoase, normale.

Despre ozonoterapia efectuata in cadrul clinicii de ozonoterapie Floare de Lotus Bucuresti, pacientii trebuie sa stie ca aceasta reprezinta un stres oxidativ controlat, al carui scop principal consta in activarea proceselor metabolice si enzimatice din organism.

Ozonul medical este obtinut prin intermediul unui dispozitiv medical in interiorul caruia impulsurile electrice desfac oxigenul in atomi, prin formarea unui amestec de ozon si oxigen, in concentratia dorita.

Pentru aceasta, sunt utilizate doar generatoare medicale standardizate, care produc ozon cu ajutorul oxigenului medicinal. Acest ozon medical este alcatuit dintr-un amestec de ozon pur si oxigen pur (0,05% - max. 5%), in generarea ozonului nefiind folosit aer normal deoarece se formeaza dioxidul de azot toxic (N2O2).

O astfel de procedura este efectuata doar de catre un personal medical specializat din cadrul clinicii Floare de Lotus.

Una din cele mai utilizate si mai eficiente metode de administrare a ozonului este autohemoterapia majora. Procesul are loc astfel:

- se preleveaza in recipiente sterile speciale 50-150 ml sange din vena cubitala a pacientului; 

- odata colectat, ozonul va fi injectat in recipient si amestecat cu sangele, agitandu-se usor; 

- sangele ozonat este, apoi, reperfuzat pacientului.

Intreaga procedura nu va dura mai mult de aproximativ 40 de minute.

Alte proceduri utilizate in ozonoterapie Bucuresti sunt:

- autohemoterapie minora (cu ozonarea a 10 – 15 mL sange, urmata de reinjectare intramusculara); 

- injectare directa in tumora (ozonopunctura); 

- insuflatii rectale; 

- infiltratii cutanate; 

- infiltratii intraarticulare; 

- administrare topica a uleiului ori cremelor ozonate.

Terapia implica 10 sesiuni, in functie de patologie, si se poate repeta de 2 sau 3 ori (20/30 sesiuni).

Tarife

  • Consult 250 RON;
  • Autohemoterapie majora 280 RON/sedinta;
  • Autohemoterapie mica 150 RON/sedinta;
  • Infiltratii locale cu ozon 120 RON/sedinta;
  • Insuflatii rectale/vaginale cu ozon 120 RON/sedinta.