Recuperare Medicala

Clinica Floare de Lotus Bucuresti ofera servicii de recuperare medicala, axate pe metode terapeutice moderne precum kinetoterapie, electroterapie, magnetoterapie, termoterapie, laserterapie, terapie cu radiofrecventa sau ergoterapie.

Medicii ortopezi si de recuperare medicala sunt cei care efectueaza o examinare clinica a pacientului, ce consta intr-un consult obiectiv si in radiografiile disponibile. Recuperarea medicala oferita in cadrul clinicii se aplica intr-o multitudine de imprejurari, combinand tehnici de prevenire a leziunilor, reabilitare, fitness holistic si vindecare durabila.

Serviciile de recuperare medicala din clinica  Floare de Lotus Bucuresti abordeaza orice problema medicala ce poate provoca dizabilitati sau dureri, contribuind la maximizarea si restabilirea functiilor afectate in:

• traumatisme articulare posttraumatice (fracturi, entorse, luxatii); afectiuni reumatismale (poliartroza, coxartroza, gonartroza, spondiliza,); afectiuni ale coloanei vertebrale (discopatii, afectiuni degenerative ale coloanei vertebrale, post interventii neurochirurgicale); recuperare medicala neurologica (pareze/parestezii, imobilizare prelungita, scleroza in placi, recuperare dupa AVC).

Recuperarea este specialitatea medicala ce pune accent pe diagnostic, preventie si tratamentul adecvat pacientului cu limitari functionale – consecinta a unor procese patologice si simptome clinice. Programele de recuperare medicala acopera o gama larga de afectiuni, avand ca scop:

- relaxarea musculara; 

- combaterea durerii, 

- imbunatatirea mobilitatii articulare; 

- imbunatatirea circulatiei; 

- imbunatatirea troficitatii tesuturilor; 

- imbunatatirea metabolismului celular.

Clinica Floare de Lotus dispune de aparatura de ultima generatie in tratamentele de recuperare medicala, care, impreuna cu mentinerea sanatatii, pot fi realizate cu succes in cadrul centrului prin programe specifice, dedicate diferitelor categorii de pacienti:

- copii; 

- varstnici; 

- adulti/copii cu dizabilitati; 

- persoane sanatoase.

Astfel, prin intermediul procedurilor de kinetoterapie, masaj si fizioterapie, medicii specialisti pot personaliza un plan de recuperare, de reechilibrare functionala a organismului si relaxare pentru pacienti, in functie de afectiunea acestora.

In cadrul clinicii de recuperare medicala se urmareste schema unui tratament medical complex, axat pe tehnici de prevenire a leziunilor, reabilitare optima, fitness holistic si vindecare durabila, ameliorand starea de sanatate a pacientilor in urma unei boli, interventii chirurgicale si nu numai. Rolul specialistului consta in identificarea si ameliorarea disfunctionalitatilor legate de activitatea cotidiana si profesionala a pacientilor - de la disfunctii pana la handicap – iar consultatia medicala de specialitate, controlul, urmarirea in ambulator (dupa relatarile pacientului) si examinarea clinica va fi recomandat un program complex de recuperare personalizat.

Serviciile de recuperare medicala urmaresc restabilirea functionalitatii organelor afectate, astfel ca cele mai frecvente motive pentru care pacientii apeleaza la aceste tratament tin de reducerea durerilor osteomusculoarticulare, accelerarea procesului de vindecare dupa o operatie, recuperarea dupa interventiile chirurgicale la sold sau genunchi, imbunatatirea echilibrului corpului, ameliorarea contracturilor musculare, cresterea si flexibilitatea muschilor imobilizati in urma unor leziuni.

Specialistii din clinica noastra, instruiti sa identifice deficientele biomecanicii corpului, lucreaza cu echipamente speciale, ce pot rezolva numeroase probleme de mobilitate. Schemele de tratament personalizate folosesc metode inovative si eficiente de vindecare, in fiecare caz urmarindu-se restabilirea cat mai rapida a starii de sanatate si, implicit, insusirea unui stil de viata sanatos.

Tarife

  • Dr. Laura Caravia – Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie
  • Dr. Daniela Chifan - Medic Primar Recuperare , Medicina Fizica si Balneologie;
  • CONSULT -  250 RON;
  • CONTROL -  150 RON.