Reumatologie

 Specializarea reumatologie Bucuresti  are ca obiect depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea pacientilor cu afectiuni non-chirurgicale ale aparatului locomotor, precum si a celor cu afectiuni autoimune sistemice.

Totalitatea afectiunilor manifestate prin dureri acute sau cronice, care impiedica buna functionare a aparatului locomotor, defineste, in general, reumatismul sau bolile reumatice si musculo-scheletice.

In clinica reumatologie Bucuresti Floare de Lotus, specialistul reumatolog va stabili un diagnostic precis, prin recomandarea unor analize de sange specifice, ecografii de parti moi, radiografii osteo-articulare, IRM, osteodensitometrii, electromiografii, punctii articulare cu examenul lichidului sinovial, biopsii cutanate si nu numai, in functie de stadiul bolii.

Principalele afectiuni diagnosticate si tratate la reumatologie sunt:

  • Afectiuni degenerative: provocate de degenerescenta si uzura unor articulatii ori de cauze mecanice, precum artroza membrelor (gonartroza/coxartroza/hernie discala lombara);

  • Afectiuni cauzate de prezenta cristalelor in articulatii ori in tendoane: guta, pseudoguta;

  • Afectiuni infectioase articulare: cauzate de instalarea unor germeni in articulatii - boala Lyme (borelioza), artrita gonococica, artrita tuberculoasa (TBC osteo-articular), alte artrite infectioase;

  • Afectiuni inflamatorii periarticulare si articulare nedegenerative: tendinite/bursite/capsulite/ entezite/epicondilite/fibromialgie/nevralgie cervico-brahiala/periartrita scapulo-humerala/ sindrom  de tunel carpian/alte sindroame canalare ale membrelor superioare si inferioare;

  • Afectiuni metabolice: osteoporoza, osteomalacie;

  • Afectiuni inflamatorii, autoimune, produse in cadrul bolilor de sistem: reumatism articular acut, artrita reactiva, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, polimiozita, dermatomiozita, vasculita.

In departamentul de reumatologie, ne ocupam cu diagnosticarea, tratarea si recuperarea pacientilor cu afectiuni nechirurgicale ale aparatului locomotor, apeland la terapii inovatoare, cu multiple abordari terapeutice. Astfel, pacientul diagnosticat cu boala reumatica poate gasi si mentine o buna perioada de timp un echilibru optim intre simptomele afectiunii si tratamente, pentru cresterea calitatii vietii.

Diagnosticul corect, tratarea, prevenirea si monitorizarea in clinica reumatologie Bucuresti sunt actiuni complexe, iar o evaluare multidisciplinara este solutia potrivitapentru ca pacientii sa beneficieze de cele mai bune servicii. La Floare de Lotus, recuperarea se imbina cu recuperarea medicala, schimbarea modului de viata, o dieta echilibrata, miscare si odihna. Pentru ca problemele de motricitate sa isi gaseasca solutiile potrivite, in reumatologie este extrem de importanta diagnosticarea corecta a oricarui tip de boala reumatica complexa.

In cadrul clinicii este oferit acces la aparate de ultima generatie, dedicate afectiunilor musculo-scheletale de la nivelul membrelor superioare si inferioare, pentru ca evaluarea sa fie una de succes. Odata stabilit diagnosticul, recuperarea medicala va continua la clinica, sub indrumarea medicului curant. Floare de Lotus pune la dispozitia pacientilor programe complexe de recuperare medicala, realizate de o echipa dedicata, foarte experimentata.

Serviciile de reumatologie Bucuresti cuprind terapii care sunt stabilite in functie de diagnostic si severitatea bolii, fiind bazate pe administrarea de medicamente antialgice, antiinflamatoare nonsteroidiene sau steroidiene, terapii imunosupresoare (sintetice/biologice), injectari intraarticulare, tratamente antiresorbtive sau terapii non-invazive de recuperare medicala.

Cele mai comune afectiuni pentru aceasta specialitate medicala includ osteoartrita, artrita reumatoida, lupus, spondiloartropatie, sindromul Sjogren, guta, clerodermia si artrita infectioasa. In clinica reumatologie Bucuresti Floare de Lotus evaluarea este una complexa, avand in vedere caracterul sistematic/generalizat al multor boli autoimmune, ca de altfel, prezenta problemelor medicale, la fel de complexe, la grupa de varsta afectata.